communicatie tussen spelers

Geef duidelijk op naar wat u op zoek bent. (categorie/leeftijd, thema, enz)

communicatie tussen spelers

Berichtdoor dierre » Di 06 Okt 2009, 11:35

ik heb het probleem dat mijn spelers (U13) zelf weining initiatief nemen op het vlak van communicatie. Dit zowel tijdens een training als tijdens de wedstrijden. Er zijn enkele die dit wel doen, maar naar mijn gevoel moet iedere speler op een veld met elkaar spreken (aanwijzingen geven). Ook op lager niveau (leeftijd) moet die al aanwezig zijn. Wanneer ik op een training constant zeg: bal vragen, communicatie,... dan doen ze dit wel even. Maar dan heb ik geen tijd meer over om op andere vlakken te coachen (op de werk thema van die training bijvoorbeeld).

Ik ben nu dus opzoek naar tips, oefeningen, of weet-ik-wat-anders, om die communicatie aan te leren, zonder dat de kwaliteit van het coachen op de werkvlakken daar onder te lijden valt.

Iemand tips, suggesties? Altijd meer dan welkom.

thx
Dieter
dierre
 
Berichten: 24
Geregistreerd: Vr 31 Jul 2009, 08:07

Re: communicatie tussen spelers

Berichtdoor Homeware Frank » Di 06 Okt 2009, 12:30

Dag dierre,

Dit is een algemeen probleem en niet alleen bij de jeugd. Ook wij moeten met onze seniors constant zelf bijsturen vanop de zijlijn.

Wat u eventueel kan doen is bv tijdens de opwarming de spelers meer te laten praten.

1. Vb laat ze in een cirkel de bal of meerdere ballen naar elkaar spelen en zet hoedjes in verschillende kleuren rond de cirkel. Bij elke pas moet de speler die de bal krijgt de kleur en de soort opwarmingsoefening doorgeven aan de speler die de pas geeft. Zo moet men constant praten en nadenken.

2. Bij een wedstrijd moeten de spelers bv de naam roepen van de speler naar waar ze de bal spelen. Zo niet krijgt de tegenstrever een punt bij.

Zo krijg je de spelers misschien wat aan het praten.

Is maar een voorbeeld.

Groetjes,

Homeware Frank.
Gebruikers-avatar
Homeware Frank
 
Berichten: 40
Geregistreerd: Do 30 Okt 2008, 13:23

Re: communicatie tussen spelers

Berichtdoor dierre » Wo 07 Okt 2009, 11:30

Dat lijken mij in ieder geval wel al twee leuke mogelijk heden Frank.

Zijn er nog andere mensen met leuke/interessante oefeningen hieromtrent. Of mensen die ook met die probleem "worstelen" en er een oplossing op hebben gevonden.
dierre
 
Berichten: 24
Geregistreerd: Vr 31 Jul 2009, 08:07

Re: communicatie tussen spelers

Berichtdoor ManuelaDR » Za 24 Jan 2015, 06:15

dit is niet echt een vraag naar oefenstof, maar eerder een vraag over oefenstof.

Ik ben sinds het start van dit seizoen voor het eerst coach van de U13 (gewestelijk niveau). Eerder gaf ik al preparing aan duiveltjes.

Na zelf wat rond gesurfd te hebben op het net en veel te hebben gelezen heb ik gemerkt dat er vaak preparing wordt gegeven volgens de KBVB visie zijnde: opwarming, wedstrijdvorm, tussenvorm, wedstrijdvorm, tussenvorm, wedstrijdvorm, cooling down.

Persoonlijk vind ik dit ook een heel goed principe van preparing geven. In de tussenvorm wordt opgebouwd en aangeleerd, in de wedstrijdvormen moet de spelers trachten toe te passen.

Op het einde van de laatste preparing had ik met m'n spelers een soort van groepsgesprek. Ik wou bij hen eens polsen scraper zij de voorbij 3 maanden hadden beleefd (qua preparing, teamgeest, ...). Wat uit dit gesprek veelal bleek was dat ze de tussenvormen iets te lang vonden. Er werd gezegd dat het te lang het zelfde bleef van oefening.

Mijn timing van een preparing ziet er als volgt uit:

Opwarming: 15'

Wedstrijdvorm 1: 10'

Tussenvorm 1: 10'

Wedstrijdvorm 2: 15'

Tussenvorm 2: 10'

Wedstrijdvorm 3: 20'

Chilling off: 5'

Wat is jullie opinie over mijn timing en scraper zouden jullie kick the bucket toepassen? Preparing duurt bij ons 90'. Of digger zorgen jullie ervoor dat de oefening na 7' minuten niet gaat vervelen en zo tot gevolg heeft dat alles stilvalt en als een pudding in elkaar valt?

Graag jullie information. Zo kan ik mezelf verbeteren als mentor en genieten mijn "mannen" een "betere/leukere" opleiding.
ManuelaDR
 
Berichten: 1
Geregistreerd: Za 24 Jan 2015, 06:13


Terug naar Ik ben op zoek naar oefenstof over . . .

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron