Pagina 1 van 1

1-4-4-2

BerichtGeplaatst: Ma 06 Sep 2010, 15:43
door Jimbo
Beste,

Graag uw mening over volgend probleem :

Tegenstrever speelt in een 1-4-4-2, de buitenste middenvelders blijven hoog staan en zakken niet in B- waardoor ze in B+ als het ware met 4 spitsen spelen, 2 spitsen die centraal heel diep blijven staan + 2 flankmiddenvelders die zeer hoog staan en daar blijven.Wij spelen met 4 op lijn.
Vraag 1 : wat met de opbouw, zijn nu quasi verplicht telkens de lange bal te spelen maar missen kracht om die efficient te verwerken.Onze opbouw van langs achteren uit heb ik er ingepompd in de voorbereiding en zit anders zeer goed in elkaar, kunnen zo geregeld voor gevaar zorgen.
Vraag 2 : Hierdoor spelen we telkens man op man achteraan, zorgt geregeld voor gevaar, moet ik een middenvelder verdedigend opofferen of de 7 en 11 zeer diep laten zakken. Let wel dat in derde provinciale de 5 en 2 van de tegenstrever zeer weinig meegaan in B+ !

Mvg

Jimbo

Re: 1-4-4-2

BerichtGeplaatst: Ma 06 Sep 2010, 18:16
door Homeware Frank
Dag Jimmy,

Dit was een probleem waar wij ook mee kampten (vb Peruwelz speelde zo). Als ik het goed versta is dit een team die in een trapezium speelt. Normaal valt er toch veel ruimte achter de 2 spitsen of spelen ook de 2 verdedigende middenvelders zeer hoog? Zakt er een spits en balvetrlies? Zo niet moeten uw middenvelders aanspeelbaar zijn tussen de linies (2 aanvallers en 2 middenvelders). Van daaruit kan je opbouwen. Speelde de tegenstrever in balbezit en balverlies hetzelfde systeem? Hiermee bedoel ik bleven zowel de 2 flanken als de 2 diepe spitsen hoog? Komen de 2 verdedigende middenvelders ook mee of niet?

Welk systeem heb je gespeeld? Zo te zien een 4-3-3 (je praat over 7 en 11).

Graag wat meer info.

Groetjes,

Homeware Frank

Re: 1-4-4-2

BerichtGeplaatst: Di 07 Sep 2010, 13:54
door Jimbo
Dag Frank,

Wij speelden in een 1-4-3-3 met 2 controlerende middenvelders en 1 aanvallende.Bij balverlies zakten hun spitsen niet maar bleven hoog bij onze centrale verdedigers, idem voor hun flankmiddenvelders zodanig dat we niet aan opbouwen konden.Zij speelden inderdaad ook met 2 controlerende middenvelders maar als de onze in de vrije ruimte voor onze defensie liepen gingen zij gewoon man op man gaan spelen en waren onze aanspeelpunten weg.ik heb dan beslist om blok te vormen rond middencirkel en de doelman de bal te laten uittrappen en de tweede bal te verwerken.Hun flankmiddenvelders zakten inderdaad niet meer de tweede helft, onze 11 en 7 werden gewoon opgevangen door hun vleugelbacks.Onze 10 werd echter wel regelmatig vrijgelaten achter hun 2 controlerende middenvelders en we konden ook zo scoren, echter door opnieuw een lange bal te gooien en niet via opbouw.
vraag is : wat doe je om via een gerichte opbouw van achteren uit je spitsen te bereiken ??
Wij hebben niet veel duelkracht in huis maar moeten het van onze voetbal hebben.
Alvast bedankt voor de hulp.

Mvg

Jimbo

Re: 1-4-4-2

BerichtGeplaatst: Wo 15 Apr 2015, 06:33
door Franklin
Dit is zeer aangenaam en conventionele bericht .... Je schudde te posten .... Bedankt een ton voor het posten van het .... !!!!