Pagina 1 van 1

testen van jonge spelertjes

BerichtGeplaatst: Do 01 Jul 2010, 11:36
door fg213
Welke testen kan je eigenlijk doen bij jonge spelertjes en vanaf welke leeftijd ?
Ik ben begonnen vanaf pre-miniemen met pele-test en testen op snelheid op korte afstand. Maar eigenlijk duren deze testen wel lang en als je er alleen voor staat is het moeilijk om de anderen een degelijke training te geven.

Re: testen van jonge spelertjes

BerichtGeplaatst: Vr 11 Feb 2011, 10:01
door TrWouter
Hangt er een beetje vanaf af wat je met je testen wil bereiken? Wil je de beste spelers 'detecteren' of wil je spelers bijsturen door hun 'minder goede eigenschappen' bij te stellen?

Bij jonge spelers is vooral de coördinatie en techniek interessant om te testen. Bij ouderen (>U14) de fysieke en de tactische (strategische?). Leuk is de periodisering maar minder leuk is dat je hiervan weinig iets terug vindt, bv een plan ed... Waarschijnlijk uitgevonden door een bobo bovenaan in de piramide.

Sportieve groeten.

Re: testen van jonge spelertjes

BerichtGeplaatst: Wo 16 Feb 2011, 17:46
door fg213
Bedoeling is eigenlijk om te kijken of ze vorderingen maken en hoe groot ze zijn.
Indien je merkt dat ze op sommige vlakken geen progressie hebben, kan je ze wat huiswerk meegeven.
Maar veel hangt natuurlijk af van hun ingesteldheid.

Re: testen van jonge spelertjes

BerichtGeplaatst: Ma 29 Dec 2014, 20:03
door ksavjeugd
Ik heb gemerkt dat er geen test resultaten beschikbaar zijn voor de testen die beschreven staan op deze website voor kinderen jonger dan 11 jaar. Reden hiervoor is wss dat zij nog (te) jong zijn. Voor een club (trainer) is het echter interessant om te weten waar de kinderen zich bevinden in vergelijking met de meeste van hun leeftijdsgenoten en wat hun werkpunten zijn.
Als oefenmeester weet je wel dat als een u8- speler na 5 pogingen vanop 10m, en hij/zij er nooit in slaagt om een bal tussen enkele palen (afstand buitenste piketten =16m) te krijgen er nog werk is aan zijn/haar traptechniek. Maar een referentiekader zou toch handig zijn. Dit zegt zeker niet alles, maar is mogelijk een richtpunt.

Iemand enig idee waar ik deze info kan vinden?