Registreer je nu en maak GRATIS gebruik van onze oefenstof database.

Voetbal

In de loop der jaren is er zeer veel veranderd in het voetbal.

De klassieke rondjes lopen en de oubollige opwarmingsoefeningen worden stilaan vervangen door gericht trainen waarbij de arbeid - rust verhouding gerespecteerd wordt. Die evolutie is trouwens duidelijk merkbaar op zowel technisch, tactisch, mentaal en fysisch vlak.

Waar is de tijd dat de trainer ons rond het veld liet draven, ons steeds op dezelfde manier liet opwarmen en totaal geen rekening hield met een periode van het seizoen? Lopen, sprinten, en dan nog liefst zonder bal : we wisten niet beter. We vonden zelfs dat we goed gewerkt hadden ’s avonds.

Tactische trainingen? Niets van aantrekken, meneer. Zonevoetbal? Nooit van gehoord. Bijsturen van fouten dan? Ja, dat wel, ik hoor de trainers van toen nog schreeuwen : “Hoe is dat mogelijk?!” of “Wat doe je nu weer ?!” Dat we iets verkeerd hadden gedaan leek duidelijk, maar wat we mispeuterd hadden en hoe we het dan wel moesten aanpakken werd ons niet verteld.

Gelukkig mogen we intussen vaststellen dat heel wat trainers vol goede bedoelingen zitten en zich proberen te informeren hoe het wel moet. Alleen is het niet altijd eenvoudig om concreet bruikbare elementen uit al die informatie te halen.

Onze website moet de (aankomende) trainers op een verstaanbare manier meer informatie verschaffen en moet een aanvulling zijn op hun al opgedane kennis. Deel uw kennis en voetbalmateriaal met elkaar en maak van Homeware de ideale website voor alle voetbaltrainers met tal van software, oefenstof, video’s en andere interessante topics.

U zal zelf wel merken dat de website met de hulp van zeer ervaren en bekwame personen in hun tak van de voetbalsport tot stand is gekomen. Een voorbeeld hiervan is de nauwe samenwerking met Gery De Buyser, sinds jaren de wedstrijd scout bij het befaamde Anderlecht.

Positieve zaken over de site vertel je aan iedereen, negatieve vertel je aan ons en daar proberen wij dan iets aan te doen.