Techniek (op het veld)

Het individueel trainen van voetbalspecifieke balvaardigheden.

Er is zeer veel vraag naar video's en filmpjes over techniek en er duiken zeer veel voetbalscholen en websites op die de techniek van de spelers buiten de trainingen van de club nog extra willen verbeteren. Zoals iedereen weet zal geïsoleerd trainen van technische vaardigheden de spelers tot betere voetballers maken.

Ook wij zagen dit in en hebben besloten om ook op onze website tal van filmpjes te plaatsen om de jeugdspelers op elk hun niveau (ook amateur) de mogelijkheid te geven om zich technisch te gaan verbeteren.

Het domineren van het duel 1 tegen 1 en een perfecte balbeheersing in de kleine ruimte tesamen met de hoge handelingssnelheid kenmerkt het dagelijks voetbal. Daarom is het van groot belang dat onze jeugdspelers vooral op technisch vlak zich gaan verbeteren om daardoor aan zelfvertrouwen te winnen door baas te zijn over de bal.

Vooral jeugdspelers willen zich meten met anderen en hierop kan een trainer perfect op inspelen. Laat de spelers een oefening uitkiezen (huiswerk volgens hun leeftijd) en laat iedereen deze oefening de volgende week op training voordoen. Koppel hieraan misschien een score, dit om op het eind van het jaar de spelers met een diploma te belonen. Maak de spelers en ouders ervan bewust dat oefenen thuis, bij jongere kinderen, leidt tot spectaculaire verbeteringen.

De trainingsuren die een trainer heeft zijn zeker op amateur niveau onvoldoende om alle facetten van de voetbalsport uitgebreid aan bod te laten komen. Daarom is het van groot belang dat de spelers buiten de wekelijkse trainingsuren bij hun club zich thuis nog wat met de bal gaan bezig houden. Zeker kinderen van 8 tot 14 jaar zijn zeer leergierig en zullen spontaan bepaalde wedstrijdechte bewegingen willen nabootsen.

Het aanleren van techniek is dan ook ideaal om thuis te oefenen en zou dagelijks moeten aanbod komen tijdens het tussenseizoen.